007.jpg

У рамках святкування Дня міста, 2 вересня на Театральній площі відбувся чемпіонат міста з силового багатоборства «Богатирські ігри».

З-поміж одинадцяти учасників справжнього силового шоу можна було побачити і представниць прекрасної статі.

До програми чемпіонату «Богатирські ігри» увійшли: «Кантовка колеса», «Утримання гантелі», «Тяга автомобіля», «Станова тяга».

Організаторами чемпіонату виступили – відділ молоді та спорту, Федерація богатирського багатоборства м. Суми і Федерація пауерліфтингу м. Суми.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що такий турнір допомагає у цікавий спосіб привернути увагу до здорового способу життя та залучити молоде покоління до занять фізичною культурою та спортом, адже здорова нація – це майбутнє України.

«Дякую всім організаторам, учасникам і вболівальникам, що в нашому місті відбувається такий турнір, і що сьогодні можемо спостерігати за таким дійством – величчю спорту, здоров’я та сили. Я хочу побажати Вам, шановні спортсмени, величезних досягнень, проявляти себе, свої вміння та здивувати вболівальників новими рекордами. Нехай переможе найсильніший» – привітав присутніх керманич міста.

Глядачі підтримували спортсменів бурхливими оплесками, а наприкінці змагань чемпіони і призери отримали нагороди.

Переможцями та призерами змагань стали:

  • серед жінок: Анна РОМАНАУСКЕНЕ (м. Харків), Іванна ГОЛУБЦОВА (м. Суми), Валерія СУХАНОВА (м. Харків);
  • серед чоловіків: Руслан ПЕТРУНЯ (м. Київ), Андрій ДМИТРІЄВ (м. Суми), Євген СЛОБОДЮК (м. Суми).