0010.jpg

У неділю, 27 серпня, відбувся започаткований торік масовий спортивний захід – «Суми Нова Пошта напівмарафон».

Для міста ці змагання стали справжньою спортивною подією.

На центральному майдані обласного центру розгорнулося справжнє марафонське містечко з особливою святковою атмосферою, яскравими емоціями та духом спортивної боротьби, облаштоване як для учасників, так і усіх охочих поспостерігати за бігунами. Також кожен із присутніх міг взяти участь в уже традиційній «Галушка паті» та відчути справжній колорит української кухні.

Взяти участь у забігах мали змогу всі охочі, незалежно від віку та рівня підготовки. Було передбачено можливості для того, аби це робили сім’ями – тому випробувати власні сили змогли і дорослі, і діти.

Учасники мали пробігтися історичними вулицями Сум та позмагатися із суперниками.

За підрахунками організаторів, загалом у якості учасників до сумського забігу приєдналось понад 700 учасників спортсменів, любителів та початківців з усієї України та інших країн, а кількість глядачів складало понад 2000 осіб, багато з яких прибули з інших міст.

Вітаючи присутніх, організатори подякували всім, хто приєднався до цієї спортивної події. Побажали бігунам позитивного настрою та гарного фінішу, завжди бути активними та всіляко підтримувати розвиток масового спорту і виявляти свої спортивні здібності.

Учасники робили забіг на такі дистанції: 21.0975 км, 10 км, 3 км (барвистий забіг), для дітей – 300 м та 1 км.

У напівмарафоні як і торік, узяв участь секретар Сумської міської ради Андрій БАРАНОВ, він змагався у барвистому забігу.

На головній трасі, дистанція в 21,0975 км перемогу здобули:
1 місце – Артем КАЗБАН з результатом 01:07:39
2 місце – Юрій ГРИЦАК з результатом 01:07:44
3 місце – Ігор РУСС з результатом 01:07:54

Серед жінок вже вдруге перемогу здобула атлетка з Чернігова Ольга СКРИПАК – учасниця Олімпійських ігор 2012 року, бронзова призерка чемпіонату Європи 2012 року та багаторазова чемпіонка України на напівмарафонських дистанціях. Вона продемонструвала результат 01:13:50.

Кожен учасник отримав «медаль фінішера».

Нагадаємо, другий рік поспіль міська влада активно співпрацює з організаторами «Суми Нова Пошта напівмарафон» та підтримує біговий рух в Україні. Перший напівмарафон «Нова пошта» у Сумах відбувся минулоріч. Даний захід має на меті пропаганду здорового способу життя та залучення людей різного віку до занять бігом.

Напівмарафон у Сумах є першим етапом організованої системи напівмарафонів, які восени також пройдуть у Полтаві (3 вересня), Чернігові (9 вересня), Черкасах (15 жовтня).