007.jpg

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО зустрівся з делегацією Футбольної Асоціації міста Гожув Вєлькопольський.

Юні спортсмени приїхали до Сум на запрошення міського голови Олександра ЛИСЕНКА. Це своєрідний візит у відповідь, адже торік 12 вихованців ФЦ «Барса» їздили до Гожува Вєлькопольського на дитячий футбольний турнір «МІНІ-ЄВРО-2016», де здобули друге місце.

У Сумах гості перебуватимуть до 29 серпня. За цей час познайомляться з містом та зіграють зі своїми однолітками. Поїздка відбувається за сприяння адміністрацій обох міст.

«Партнерські відносини між нашими містами тривають уже майже 12 років – з 2005 року, коли було підписано договір про співпрацю у різних сферах, і дуже добре, що й у спорті. Я радий вітати сьогодні всіх вас у нас. Бажаю вдалої гри і приємного перебування в Сумах», – звернувся до гостей перший заступник міського голови.

Їхня розмова стосувалась переважно футболу. Володимир Войтенко розповів, що сім років тому йому випало побувати у Гожуві Вєлькопольському і зіграти на одному з тамтешніх стадіонів. Гості поцікавились, кого з українських футболістів перший заступник міського голови вважає найбільш успішним. Також торкнулись питання нинішнього стану футболу у Польщі та Україні й Сумах зокрема.

Володимир Войтенко побажав юним футболістам із Гожува Вєлькопольського, котрі вирішили займатись цим видом спорту професійно, досягти мети, водночас зазначивши, що це вимагає наполегливості та повної самовіддачі.

Президент Футбольної Асоціації міста Гожув Вєлькопольський Лешек ЯНОВ’ЯК подякував сумчанам за теплий прийом і висловив сподівання на подальшу співпрацю.

На згадку про зустріч сторони обмінялись подарунками.