001.jpg

У Сумах оголошено відбір молоді на стажування у структурних підрозділах міської ради, на підприємствах, в установах і організаціях комунальної форми власності.

Про вимоги до охочих пройти таке випробування та перспективи, які воно відкриває, на брифінгу 9 березня розповіли секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, начальник відділу молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО і учасниці попереднього навчання Вікторія ЛОЗОВИЦЬКА та Катерина ХОРУЖЕНКО.

Подібне стажування, зазначив Андрій Баранов, покликане залучити активну молодь до роботи в органах місцевого самоврядування.

«Є необхідність у молодих активних людях, які прагнуть змінити місто на краще. І чим більше таких буде у лавах посадовців, тим швидше такі перетворення настануть», – зазначив він.

Для самих молодих і амбітних сумчан – це отримання корисних знань і практичного досвіду. Ті, хто пов’язують своє професійне майбутнє з органами влади, мають нагоду спробувати себе у такій діяльності та визначитися із місцем роботи.

Стажування, переконана Віра Мотречко, сприяє тому, що певна частина молоді потому залишається працювати в органах місцевого самоврядування, а отже, і в місті.

«Місто без молоді втрачає розвиток», – наголосила вона.

Традиційно, на стажування запрошують молодь віком до 35 років, яка має повну вищу освіту або навчається на 4-5 курсах вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації. В окремих випадках можуть зробити виняток для більш старших сумчан.DSC03263

Стажери працюватимуть у визначених структурних підрозділах у вільний від навчання чи роботи час за індивідуальним графіком. Вони відвідуватимуть сесії міської ради, засідання виконавчого комітету, постійних депутатських комісій, наради, а також інші заходи, які проводить міська рада, управління та відділи. А ще для стажистів проведуть різноманітні тренінги.

Заяви на участь у стажуванні приймаються до 15 березня у відділі у справах молоді та спорту (тел.: 700-517, 700-514, (095)0022776, (050)7642711). Претенденти мають подати заяву, ксерокопію паспорта, ксерокопію диплома про повну вищу освіту або довідку з місця навчання; резюме; клопотання на проходження практики (для студентів, які направляються для проходження практики).

Стажування триватиме з 20 березня по 31 травня.

Цього року вперше окрім структурних підрозділів стажери матимуть змогу зсередини ознайомитись із роботою комунальних підприємств, а ще у рамках гри «Служитель народу» спробувати себе в ролі депутатів міської ради.

Торік стажування проходили 35 осіб. У підсумку 11 зарахували до кадрового резерву, трьох працевлаштували.

Серед таких Катерина Хоруженко та Вікторія Лозовицька, котрі нині працюють у Центрі надання адміністративних послуг у м. Суми. Обидві дівчині зауважили, що стажування було корисним як із точки зору набуття знань, умінь і навичок, так і реальним шансом вирішити питання працевлаштування.