007.jpg

Гімназія № 1 та школа № 24 стали базовими майданчиками для реалізації проекту «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій у процесі внесення змін до Конституції України».

Проект реалізується громадською організацією «Міжнародний центр перспективних досліджень» та має на меті акцентувати увагу молоді щодо можливостей впливу суспільства на формування основного закону держави.

12 та 16 січня учні шкіл № 9, № 10, № 4, № 6, № 12, № 13, № 24, гімназії № 1 отримали можливість в ігровій формі ознайомитись зі світовим досвідом розробки та впровадження конституційних норм, проаналізувати складний шлях вироблення та становлення принципів розвитку демократичного суспільства.

За допомогою регіональних представників громадської організації «Міжнародний центр перспективних досліджень» кожен учасник заходу зміг усвідомити значимість процесів нормотворення в країні, важливість участі в них кожного громадянина.

«Зміни в державі починаються зі зміни свідомості кожного, усвідомленням себе не гвинтиком могутньої системи, а її важливою складовою, від діяльності якої залежить життєздатність всього організму», – такого висновку у підсумку дійшли присутні.