002.jpg

У середу, 18 січня, у Сумах відбулось свято «Творча обдарованість», на якому вшановували учнів загальноосвітніх навчальних закладів, котрі здобули перемоги у ІІ (міському) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, мовно-літературних конкурсах, мистецьких змаганнях і спортивних іграх школярів.

Цього дня у школі № 18 зібрались обдаровані учні міста, їхні педагоги, директори шкіл, представники міської влади, управління освіти і науки, Інформаційно-методичного центру.

Заступник міського голови Степан ПАК передав присутнім слова вітання від очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА та слова вдячності: школярам – за жагу до навчання, творчості і спорту, старанність, а їхнім наставникам – за професіоналізм і компетентність, копітку працю та самовіддачу.

«Все, що ми – родини, батьки, влада, вчителі – робимо – все це для того, аби виховати гідну зміну», – наголосив Степан Пак.

Грамоти, дипломи та цінні подарунки отримало загалом близько 250 школярів. В їх числі переможці ІІ (міського) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, учасники творчих колективів, що відзначились у мистецьких змаганнях, переможці спортивних ігор школярів. Подарунки на згадку вручили й директорам усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста.

«Ми крокуємо, ми йдемо, ми творимо нову українську школу. І сьогоднішнє свято – це результат нашої роботи», – зазначила у своїй промові начальник відділу освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

«Приємно бачити успішну молодь, яка прагне до перемог. І Україна любить успішних, розраховує на їхній талант», – додала, звертаючись до загалу заступник начальника відділу освіти і науки Тетяна ДРИГА.

Церемонію вшанування обдарованих школярів обласного центру супроводжували творчі номери вихованців Палацу дітей та юнацтва.