Надрукувати
Перегляди: 1393

У Сумах пройшла нарада з керівниками спортивних закладів, установ, організацій усіх форм власності, на якій розглянули питання наявності та стану укриттів у їхніх приміщеннях.

Участь у нараді взяли заступник очільника сумської громади Віра МОТРЕЧКО, начальник відділу фізичної культури та спорту Єлизавета ОБРАВІТ, управління муніципальної безпеки Євген БОНДАРЕНКО, начальник управління у справах молоді та спорту Сумської ОВА Євгеній ПОХОДНЯ.

«Через збільшення кількості обстрілів громади робота з обстеження укриттів та пошуку нових приміщень під тимчасові укриття продовжується, незважаючи на літній період та шкільні канікули. Усі розуміють серйозність питання і те, як важливо перебувати у сховищах. Особливо коли мова йде про дітей. Від організованих дій керівників спортивних закладів у випадках повітряної небезпеки залежатиме життя і здоров’я їхніх вихованців. Тому всім нам потрібно чітко знати, що робити й головне – де переховуватися під час тривог, аби навчальний процес був безпечним та організованим», – зазначила Віра Мотречко.

Учасники наради обговорили те, як створити максимально безпечні умови роботи спортивних закладів, підприємств, установ, організацій різних форм власності у літній період та під час нового навчального року.

Керівникам закладів дали завдання провести аналіз та обстеження спортивних залів, розташованих на цокольних поверхах і у підвальних приміщеннях. Якщо приміщення придатне для використання як укриття, у ньому проведуть комісійне обстеження з метою надання юридичного статусу найпростішого укриття для населення.

Крім того, у найближчий період у спортивних закладах міста будуть проведені навчання для тренерсько-викладацького складу і вихованців з відпрацюванням безпечного та найшвидшого маршруту до укриттів під час тривог. У випадку, коли укриття у закладі відсутнє, маршрут буде прокладено до сусідніх захисних споруд. Те ж саме стосується тренувань, які проходять просто неба.

З батьками вихованців буде проведена інформаційна робота щодо необхідності забезпечити своїх дітей додатковою питною водою та їжею на випадок довгого перебування в укритті.

До наступного тижня всі керівники спортивних закладів мають надати інформацію про адреси та маршрути до найближчих захисних споруд, організувати встановлення відповідних покажчиків біля приміщень та провести інформаційні зустрічі з батьками.