002.jpg

20 березня класичною змішаною естафетою у с. Яворів Львівської області завершилися змагання чемпіонату України з біатлону серед дорослих.

Жінки на своїх етапах долали по 6 км із двома вогневими рубежами, а чоловіки – по 7,5 км.

Сумчани завершили змагання та весь біатлонний сезон на мажорній ноті – перемогою. Це дозволило покласти до скарбнички збірної області відразу 400 залікових очок (індивідуальна перемога дає лише 100 балів).

Збірна Сумської області складалася винятково з вихованців ОДЮСШ «Регіональний центр зимових видів спорту» м. Суми: Кристина КОВАЛЬОВА, Анна СИТНИК, Денис НАСИКО та Богдан ЦИМБАЛ. Саме у такому порядку вони й виступали на етапах.

Погодні умови на лижній базі Західний реабілітаційно-спортивний центр НКСІУ не зовсім сприяли влучності на рубежах – було похмуро та вітряно. Але, якщо стрільба лежачи вдалась – у нашого квартету нуль штрафних кіл, то у «стійці» на чотирьох біатлоністи заробили аж 10 кіл штрафу. Для порівняння, у срібних призерів чернігівчан та у «бронзових» тернополян – по п’ять штрафних кіл. Що не вдавалось на стрільбищі, сумчани компенсували високою швидкістю та майстерністю на лижні. У підсумку загальний час проходження дистанції командою склав1:12.50,7.

Нагадаємо, раніше під час спринту та персьюту чемпіонату країни студенти СумДУ відзначилися чотирма нагородами. Так, Дмитро ІГНАТЬЄВ здобув дві золоті медалі, а Дмитро РУСІНОВ – два «срібла».