0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО нагородив переможців і призерів традиційного відкритого турніру з шахів «Кубок мера».

Змагання відбулись у клубі «Інтелект» СумДУ.

Під час урочистого відзначення переможців інтелектуальних змагань очільник міста з приємністю зауважив, щороку охочих узяти участь в змаганнях стає більше. Цьогоріч змагалось понад 100 шахістів із Сум, Тростянця, Лебедина, Бурині та Краснопільського району.

«Гра в шахи розвиває логічне мислення, просторову уяву, уважність і цілеспрямованість, сприяє розвитку пам'яті, формує витримку та почуття відповідальності за доручену справу, здатність до самоаналізу та самостійного прийняття рішень. Наш обов'язок, як керівництва міста, розвивати і примножувати, ці гарні якості, найперше у підростаючого покоління», – зауважив Олександр Лисенко під час нагородження переможців турніру.

Усім учасникам змагань очільник міста побажав творчої наснаги, енергії, постійного вдосконалення своєї майстерності, яскравих задумів і блискучих перемог як у шахах, так і в житті. Зі словами вдячності він звернувся до членів Федерації міста з шахів, президента Федерації Алли СИНІЦИНОЇ та суддівського складу за активне сприяння розвитку цього виду спорту та його популяризацію серед дітей і молоді.

Грамоти, медалі, кубки і грошові призи одержали 24 шахісти у восьми вікових категоріях.

Серед чоловіків призові місця посіли Володимир РУДАК, Андрій КАРНАШ та Артем ХАРІЩУК. Серед жінок перемогу здобула Лариса КУЗНЕЦОВА, ІІ місце посіла Злата ТЮТЧЕНКО.

У категорії «Ветерани» І місце виборов Микола СЕМЕНОВ, ІІ – Володимир РИБАЛКО, ІІІ – Володимир ГАЙДУКОВ. Грамоту «За волю до перемоги» міський голова вручив Володимиру САВЧЕНКУ.

Серед дітей перемогу здобули Єгор ЄРЕМЕНКО (м. Тростянець), Іван ТКАЧ, Олександр ТКАЧЕНКО, Андрій ВОДОП'ЯНОВ (м. Лебедин), Олександр КИРИЧЕНКО, Артур НАУМОВ, Михайло ЛЕМЕШКО, Іван САМОЙЛЕНКО, Марк ЗЕЛІНСЬКИЙ (м. Лебедин), Андрій БОНДАР, Євген ДИДИШКО (м. Лебедин), Артем ВЕДМЕДЕНКО, Георгій ХРИСТИЧ, Марія ЗАМОРУЄВА, Єлизавета НАУМОВА, Валерія НАУМОВА.