004.jpg

Вихідними, 15-16 вересня, у Сумах відбувся турнір з веслування на байдарках на Кубок міста «Золоте весло».

Турнір – особливий, адже він став можливим завдяки громадському бюджету.

Минулого року проект Наталії БОРОЗЕНЕЦЬ «Змагання з веслування на байдарках на Кубок міста «Золоте весло» став одним з переможців у рамках громадського бюджету. Його підтримало майже півтисячі сумчан.

І ось нині на Пслі на гребній базі ДЮСШ «Україна» - новенькі байдарки, і поруч – як юні, так і досвідчені спортсмени, які з нетерпінням очікують старту та можливості випробувати на ділі поповнення.

Протягом двох днів тривали заїзди на різні дистанції, переможці отримували грамоти, медалі та кубки. Свою відзнаку отримала і автор ідеї. Наталії Борозенець вручили сертифікат за підписом міського голови Олександра ЛИСЕНКА про реалізацію проекту.

Вона пригадує, скільки було потрібно часу та зусиль, аби досягти такого результату і тепер із задоволенням спостерігає за захопленням юних спортсменів, майбутніх нащадків слави Олександра ШАПАРЕНКА.

Нагадаємо, у рамках проекту було виготовлено 11 байдарок (три з них ще у дорозі) та відповідна кількість комплектів весел, а також забезпечено проведення власне змагань. Вартість проекту склала 253 тис. грн. Це вже третя реалізована у 2018 році ідея партиципаторного бюджету.