001.jpg

У вівторок, 22 травня, в Києві відбулась урочиста церемонія нагородження переможців VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, на яку були запрошеній й діти з Сум.

На святі творчості й таланту, що покликане знову й знову відроджувати в душі шану до Великого творця українського слова, були присутні Софія МАЦЬКОВИЧ, учениця 11-го класу школи № 7, та Рижкова Анастасія, учениця 8-го класу школи № 18, їхні вчителі-наставники Людмила НАЗАРЕНКО (школа № 7), Олена КОЛЕНЧЕНКО (школа № 18) та батьки.

Творчого натхнення, легкого пера юним шевченкознавцям побажали депутат Верховної Ради України В’ячеслав КИРИЛЕНКО, Міністр освіти і науки Лілія ГРИНЕВИЧ, голова журі Дмитро ДРОЗДОВСЬКИЙ.

Переможниця VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка Софія Мацькович виголосила слова керівництву держави та профільного міністерства за підтримку творчої молоді та виховання національно свідомих громадян України, котрі залюблені в українську мову та культуру, адже рідна мова – першочерговий компонент, що єднає Схід і Захід, консолідує суспільство, сприяє економічному піднесенню.

Переможці VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу отримали дипломи та цінні подарунки. Учасники свята вшанувати пам’ять Кобзаря покладанням квітів до його пам’ятника.

Цьогоріч у фінальному етапі VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка взяли участь 772 шанувальники творчості Кобзаря. За результатами заключного етапу дипломи І ступеня вибороли 59 учасників, ІІ ступеня – 128, ІІІ ступеня – 199.