002.jpg

З метою вдосконалення патріотичного та громадянського виховання підростаючого покоління на традиціях і звичаях українського народу, формування гармонійно розвиненої особистості шляхом залучення молоді до вивчення історичної та культурної спадщини, у Сумах провели міський етап обласних екскурсійно-краєзнавчих стартапів.

Він відбувся за напрямом «Архітектурні перлини Сумщини», що передбачав вивчення пам’яток історії і культури, архітектурних об’єктів рідного краю.

В екскурсійно-краєзнавчих стартапах взяли участь вісім закладів освіти міста: школи № 1, № 6, № 10, № 12, № 18, № 20, № 21, міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. На конкурс було подано дев’ять робіт. Учасники представили віртуальні екскурсії у форматі мультимедійних презентацій або короткометражних відеофільмів (відеороликів) про об’єкти дослідження.

Журі відзначило, що у закладах-учасниках добре налагоджено розроблення туристсько-краєзнавчих маршрутів Сумщиною, відвідування дітьми екскурсійних об’єктів, виготовлення рекламних роликів про історико-культурну спадщину регіону.

Переможцями стали школи № 20 (І місце), № 6 (ІІ місце), № 18 (ІІІ місце).