001.jpg

Прибирання, збір та вивіз сміття, облаштування зон відпочинку, висадка квітів і дерев – такі роботи проводять під час весняного благоустрою в Сумах.

Про проміжні підсумки цьогорічної весняної толоки говорили під час брифінгу заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА та начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ.

Розпочався загальноміський місячник благоустрою 1 квітня і триватиме до 1 травня.

Як повідомила Ольга Волошина, до весняної толоки вже долучилися працівники установ та організацій міста, посадовці, школярі, приватні підприємці та громадськість. Посадовиця окремо відмітила, що у цьому році звернулися близько 300 волонтерів із Київщини, які долучилися до прибирання зелених зон Сум.

Заступник міського голови заначила, що під час наведення ладу після зими добре спрацювали житлово-комунальні підприємства, зокрема: КК «ДомКом», КП «Сумижилкомсервіс», ПРБП «Рембуд», а також ТОВ «Сумитеплоенерго», ТОВ «Сервісресурс». Деякі з них за перші два тижні вже прибрали 100% закріплених територій.

За словами Ольга Волошиної, за сприяння відділу «Служба 15-80» співпрацювали з житлово-комунальні підприємствами міста, щоб ті інформували про проблемні території міста, де не прибирають, або де залишилася не закріплена територія.

Під час спілкування з журналістами начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан Голопьоров поінформував, що наразі у місячнику благоустрою взяло близько 17 тис. осіб. Зібрано та вивезено близько 800 м³ сміття, опалого листя та гілля. Задіяно було 72 одиниці техніки.

Проте було зазначено, що ще є недоліки, які варто усунути. «Є ще місця, які залишилися не прибраними. На даний час це території 12 мікрорайону, центр міста, прибережна зона р. Псел. Залишилися проблемні місця – під Курським та Баранівським мостами. Проте толока триває, тож ми працюємо над цими питаннями», – сказала Ольга Волошина.

Окремо начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» повідомив, що деякі структурні підрозділи міської ради та облдержадміністрації, ще не виходили на прибирання. «Під час апаратної наради при міському голові я буду доповідати про виконання заходів з благоустрою і доведу до відома міського голови про такі підрозділи, та відповідно до голови облдержадміністації щодо обласних структур», – акцентував посадовець.

Спікери подякували підприємствам та організаціям міста, політичним партіям, банківським установам, які прибирали не лише свої території, а й території міста. Й відмітили активність містян, які також завзято долучились до забезпечення належного санітарного стану та благоустрою міста.

Підсумовуючи, Руслан Голопьоров наголосив, що місячник триватиме до 1 травня, тож ще можна взяти участь у толоці, аби спільними зусиллями зробити наше місто чистішим.

«Якщо є десь певні проблемні місця, де залишилось сміття, прошу телефонувати до відділу «Служба 15-80», вони миттєво сповіщають Інспекцію, ми, в свою чергу, включимо до переліку місць, де треба навести лад», – акцентував він.