006.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО порушив питання перевірки та приведення до належного санітарного стану контейнерних майданчиків.

Він підписав розпорядження про створення постійно діючої комісії з контролю якості послуг з вивезення твердих побутових відходів на території міста Суми.

На комісію покладено завдання організації постійного контролю якості послуг з вивезення побутових відходів на території міста згідно з діючою схемою санітарної очистки та умов договору комунального замовлення на надання послуг з організації збирання, вивезення, утилізації ТПВ, великогабаритних та ремонтних відходів з боку виконавчих органів міської ради та активних мешканців міста.

«Ми всі бачимо, яка зараз ситуація з накопиченням саме великогабаритних відходів. Якщо сміття з контейнерів вивозиться, то поруч з контейнерними майданчиками відбувається накопичення будівельного сміття, гілля, – наголосив Олександр Лисенко – Для прикладу – перехрестя вул. Першотравневої і вул. Чорновола, у контейнерах чисто, а поруч – накидано».

Очільник обласного центру також звернув увагу на активізації роботи з визначення та облаштування, принаймні, двох ділянок для прийома великогабаритного сміття й ремонтних відходів.

Директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО поінформував, що пропозиції з розташування місць для збору великогабаритних відходів опрацьовані, проте є питання, де саме є вільні земельні ділянки у місті, тому необхідна долучити фахівців департаменту забезпечення ресурсних платежів.

Відтак, Олександр Лисенко доручив департаменту інфраструктури спільно з департаментом забезпечення ресурсних платежів до 1 липня визначити місця для збору великогабаритних та будівельних відходів.