007.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО поцікавився у підлеглих виконанням заходів з місячнику благоустрою та розпочатим ремонтом доріг.

Як повідомив начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ, станом на 13 квітня у загальноміському місячнику благоустрою взяли участь структурні підрозділи міської ради, підприємства і установи, навчальні та медичні заклади, суб’єкти господарювання, жителі приватного сектору.

«Особливу участь взяли ТОВ «Сумитеплоенерго», СМРЕМ ПАТ «Сумиобленерго», всі житлово-експлуатаційні організації, КП «Міськсвітло», КП «Паркінг», КП «Шляхрембуд». Із суб’єктів господарювання – ПАТ Сумбуд, ФОП Лисий, залізничний вокзал та автовокзал, Філія «Сумський молочний завод» ДП «Аромат», Концерн NICMAS, індустріальний парк «Патріот», ТОВ «Технологія», розважальний комплекс Модерн, ресторан «Кристал», – акцентував посадовець.

Також до наведення ладу у Сумах долучились ТОВ «АВРОРА», ТОВ «ЕКО-маркет», ТОВ «Сам-Маркет», АТ «Ощадбанк», мережа будівельних маркетів «Рона».

Загалом станом на 13 квітня під час проведення толоки вивезено близько 800 м3 сміття.

Наразі ж прибирання та наведення належного санітарного стану територій міста триває.

За словами начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталія ШИЛОВА, ситуація щодо ремонту доріг під контролем. На сьогоднішній день управлінням проводиться ямковий ремонт магістральних доріг по місту.

«Роботи розділені на три етапи: спочатку ямковий ремонт, потім переходимо до середнього та поточного ремонтів, опісля приступаємо до капітального ремонту і реконструкції», – зазначив він.

Разом з тим, директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА повідомив, що у першу чергу розпочали усувати ямковість на аварійних ділянках магістральних вулиць, там де їздить громадський транспорт. Вже усунули ямковість на майже 20 вулицях, серед яких вул. Харківська, пр-т М. Лушпи, вул. Героїв Крут, вул. Металургів, вул. Г. Кондратьєва, вул. Іллінська та інші.

«Роботи ведуться, адже була умова до кінця тижня перейти до поточного ремонту, такий провели у п’ятницю-суботу по вул. Металургів, вул. Білопільський шлях і паралельно приступили до середнього ремонту по вул. С. Бандери, – зазначив Олександр Вегера. – Сьогодні роботи тривають у плановому режимі. Працює три фрези – на автовокзалі (вул. С. Бандери), по вул. Ковпака і вул. Білопільский шлях і одна – по вул. Прокоф'єва. П’ять-шість бригад буде задіяно по об’єктах. Якщо погодні умови і надалі дозволятимуть, то на цьому тижні ямковість приберемо».

Паралельно працівники КП «Шляхрембуд» прибирали дороги. Здебільшого проводили такі роботи у нічний час і вже навели лад на 30% автошляхів. Цього тижня прибирання доріг продовжать.

Крім того Олександр Вегера додав, що минулого тижня уклали договори щодо продовження капітального ремонту вул. Роменської і по початку робіт по вул. Холодногірській.

Також директор КП «Шляхрембуд» повідомив, що у зимовий період підприємство зробило капітальний ремонт двох установок на старому асфальтному заводі, а також встановило там новий теплонагрівач, що в подальшому значно здешевить вартість асфальтобетону. Ще минулого тижня був запущений новий асфальтний завод.

В. о. міського голови Володимир Войтенко підкреслив, що завдяки ремонтним роботам на існуючих асфальтних заводах та роботі ще одного нового, ремонти автошляхів будуть виконувати набагато краще, якісніше та швидше, і це дозволить місту привести дороги до нормального стану. Разом із тим зазначив, що цьогоріч на ремонт доріг з міського бюджету виділено майже на 30% більше коштів, а ще очікується надходження 46 млн грн. з державного дорожнього фонду, що дозволить капітально відремонтувати чотири вулиці.