0012.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради при в. о. міського голови директор ТОВ «А-Муссон» Олексій ОЛІЙНИК повідомив про те, що невідомі руйнують контейнерні майданчики та ламають і крадуть баки для сміття.

За його словами, на вихідних було вкрадено чотири нових контейнери, які щойно були встановлені. І це не єдина неприємність: було знято огородження з майданчика по вул. Прокоф’єва, перевернуто баки по вул. Троїцькій, підпалено сміття на майданчику по вул. Курській. Минулого тижня виявлено крадіжку 60 колес із баків, які поставили на майданчиках перед новим роком та опісля свят. Також з початку року спалено дев’ять баків-«дзвіночків», вартість кожного з яких становить 27 тис. гривень.

На питання в. о. міського голови Володимира ВОЙТЕНКА, що робить поліція у цьому напрямку, начальник сектору Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Олександр ДІДУСЬОВ повідомив, що відомство отримує звернення про пошкодження контейнерів, але сума збитків недостатня для відкриття кримінального провадження. І поки жодного порушника затримано не було.

«Ситуація важка і незрозуміла для мене. Ми прагнемо навести лад у місті, але поведінка окремих жителів не дає це зробити. Вартість тих же колес незначна, але це шкодить роботі підприємства», – зазначив в. о. міського голови.

Володимир Войтенко попросив правоохоронців посилити роботу у даному напрямку, а компанію «А-Муссон» та департамент інфраструктури міста опрацювати питання оптимізації кількості контейнерних майданчиків, адже є такі, де лише по два баки, це дозволить зменшити кількість ємностей для сміття і зберегти дорожнє покриття на прибудинкових територіях.