004.jpg

У п’ятницю, 30 березня, відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування, на якому розглядали проект детального плану території між вулицею Михайла Кощія, Миколи Данька, Проектною № 12.

Замовником містобудівної документації виступило управління архітектури та містобудування, розробником – ТОВ «СІАП».

Як повідомив головуючий на засіданні, було проведено громадські слухання щодо вказаного проекту містобудівної документації, на даний час отримано необхідні висновки міських служб (всі висновки позитивні).

Документація розроблена на земельну ділянку орієнтовною площею 54 га, призначення – під індивідуальне будівництво і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд. Пропонується квартальна забудова, розмір ділянок орієнтовно складатиме 8 соток. Загальна кількість ділянок – до 300.

У зв’язку з тим, що дана територія складна у рельєфі (потребує намиву), має зону підтоплення, у присутніх виникли питання щодо інженерної підготовки території, етапів виконання містобудівної документації. В обговоренні взяли участь представники спілок учасників АТО, депутат міської ради Володимир ЧЕПІК, архітектори, громадські активісти.

По завершенню доповіді розробника документації та обговорення члени ради перейшли до голосування.

Результат – рекомендувати управлінню архітектури та містобудування підготувати проект рішення виконавчого комітету про затвердження містобудівної документації «Детальний план території між вулицею Михайла Кощія, Миколи Данька, Проектної №12 у м. Суми».