003.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО порушив питання надання висновків щодо порушення ДБН при добудові в районі підземного переходу на перехресті вулиць СКД та Харківської.

Як повідомив заступник начальника управління державного архітектурно-будівельного контролю Валерій СКОРОМНИЙ, на підставі розпорядження міського голови Олександра ЛИСЕНКА, минулого місяця, 27 лютого, відбувся комісійний виїзд з метою обстеження добудови в районі підземного переходу на перехресті вул. СКД та вул. Харківської. До складу комісії увійшли працівники департаменту забезпечення ресурсних платежів, управління державного архітектурно-будівельного контролю, департаменту соціального захисту населення, управляння архітектури та містобудування, Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області та Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

У результаті комісійного обстеження були виявлені порушення державних будівельних норм, стандартів і правил.

«За результатом комісійного обстеження комісія рекомендувала департаменту забезпечення ресурсних платежів у зв’язку з порушенням умов договору оренди нерухомого майна звернутися до суду про його дострокове розірвання», – зазначив Валерій Скоромний.

Зі свого боку директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій КЛИМЕНКО додав, що всі документи передані до Сумської місцевої прокуратури, яка звернеться із позовом до Господарського суду Сумської області в інтересах територіальної громади міста Суми щодо дострокового розірвання договору оренди нерухомого майна.

Тож в. о. міського голови Володимир Войтенко залишив дане питання на контролі і зазначив, що міська влада буде вирішувати порушення ДБН при добудові в районі підземного переходу на перехресті вулиць СКД та Харківської лише у законний спосіб.

«Тож підемо у суд, бо не можна так ставитись до комунального майна», – сказав посадовець.