0010.jpg

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради 26 березня вкотре порушив питання отрутохімікатів на землях КСП «Тепличне».

Він поцікавився у директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлани ЛИПОВОЇ, на якій стадії вирішення знаходиться нині дане питання.

Світлана Липова доповіла: «Дана земельна ділянка знаходиться поза межами міста. Тому ми пропонували Головному управлінню Держгеокадастру в Сумській області вирішити це питання шляхом передачі цієї землі місту. Також направляли пропозиції до обласної державної адміністрації щодо передачі до обласного бюджету субвенції для вирішення цього питання. Проте на сьогодні жодних відповідей ми не отримали».

Принагідно директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій КЛИМЕНКО додав, що від місця, де знаходяться отрутохімікати, до меж міста близько 700 метрів. Тому вирішення даного питання – виключно повноваження Головного управління Держгеокадастру в Сумській області та обласної державної адміністрації.

Володимир Войтенко зауважив, що ситуація, яка склалась потребує порозуміння міста та області.

«З свого боку ми готові надати всю необхідну допомогу області у вигляді передачі субвенції до обласного бюджету. Також готові самі вирішувати цю проблему, але для цього потрібно, щоб земельну ділянку, де знаходяться отрутохімікати, передали місту», – сказав в. о. міського голови.