003.jpg

З початку року платники, які обслуговуються в Державній податковій інспекції у м. Сумах, сплатили до бюджету 7,1 мільйонів гривень екологічного податку за забруднення навколишнього середовища.

З цієї суми 3,9 млн грн. направлено до місцевих бюджетів, а решта – 3,2 мільйона – до державного бюджету.

В інспекції повідомляють, що екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання, які здійснюють викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти та розміщення відходів у спеціально відведених для цього містах чи на об’єктах.

Надходження екологічного податку є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

В Державній податковій інспекції у м. Сумах нагадують, у випадку якщо платник екологічного податку не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то він повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву довільної форми про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати декларації відповідно до вимог Податкового кодексу України.

Фахівці інспекції звертаються до платників податку з проханням вчасно та у повному обсязі сплачувати податок, щоб і в подальшому краєвиди Сумщини тішили око і збереглися у первозданному вигляді для прийдешніх поколінь.