006.jpg

Департамент соціального захисту населення звертає увагу отримувачів житлової субсидії на необхідності вчасної та повної щомісячної сплати вартості фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії.

Відповідно до пункту 15 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 848 від 21 жовтня 1995 року, передбачено, що громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов’язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії, за винятком видатків, пов’язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, яка підтверджується відповідними документами, з місяця в якому надійшло таке подання.

Згідно з пунктом 20 Положення за поданням підприємств, що обслуговують житло, та організацій, що надають комунальні послуги, надання субсидій припиняється з місяця подання інформації про громадян, яким призначено субсидію, за умови, якщо вони не сплачують вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії.

Виходячи з вищевказаного, аби не потрапити до подання, яке є підставою для припинення житлової субсидії, мешканці міста повинні вчасно і правильно розраховуватися за надані комунальні послуги. З питань правильної та своєчасної оплати отримувачам субсидії рекомендовано звертатися до організацій-надавачів житлово-комунальних послуг.

Після припинення субсидії з-за несплати послуг, громадянин набуває право на її призначення на наступний період з моменту подачі документів, що підтверджують погашення заборгованості, яка виникла за період отримання субсидії.