004.jpg

Управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» та відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів повідомили результати передноворічної торгівлі в місті.

За інформацією останнього, на майдані Незалежності біля Новорічної ялинки з 19 грудня було організовано роботу дитячих атракціонів і торговельних точок із реалізації продуктів харчування, надувних кульок та ялинкових прикрас, безалкогольних напоїв (кави та чаю).

На Театральній площі також було розміщено дитячі атракціони.

Робота атракціонів та торговельних точок здійснювалась відповідно до наданих письмових рекомендацій з організації торгівлі та надання послуг, виданих кожному суб’єкту господарювання на його заяву.

По вул. Набережна р. Стрілка здійснювалась торгівля ялинковими іграшками та прикрасам.

Що ж стосується торгівлі живими ялинками на території міста, то така тривала відповідно до рішення виконавчого комітету «Про організацію сезонної роздрібної торгівлі ялинками живими на території міста Суми у зимовий період 2017 року» за 30 адресами з визначених 39. Відповідно до поданих суб’єктами господарювання заяв, їм було видано 36 реєстраційних карток на встановлення об’єктів торгівлі.

Чи дотримувались суб’єкти господарювання визначених норм, перевіряли працівники БПО управління поліції охорони в Сумській області спільно з спеціалістами управління «Інспекція з благоустрою міста Суми». бстежуючи санітарний стан території міста, були виявлені певні порушення рішення міської ради «Про затвердження Правил благоустрою міста Суми» під час сезонної роздрібної торгівлі ялинками живими.

В результаті було складено шість адміністративних протоколів. Також було виявлено дві точки торгівлі живими ялинками у невизначених для цього місцях: по вул. Білопільський шлях і на перехресті вул. Засумської та Шевченка. Дана ялинкова продукція була конфіскована.