006.jpg

Управління архітектури та містобудування проводить процедуру розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті детального плану території між вулицею Харківською та проспектом М. Лушпи.

Про порядок її проведення під час брифінгу розповіли начальник управління архітектури та містобудування Андрій КРИВЦОВ, начальник відділу генерального плану та архітектурного планування управління архітектури та містобудування Олександр ФРОЛОВ та головний архітектор проекту Олександр БІЛЕНКО.

За словами Андрія Кривцова, метою брифінгу було повідомити громадськість про те, що розпочались громадські слухання щодо проектної документації, яка надійшла до управління в повному обсязі.

«Громадянин, ознайомившись із проектом детального плану території між вул. Харківською та пр-м М. Лушпи, може надавати до нього свої зауваження та пропозиції відповідно до державних будівельних норм. У подальшому всі вони будуть передані проектувальнику. Під час містобудівної ради буде оголошено точну кількість наданих пропозицій та зауважень, і скільки з них було враховано», – розповів Андрій Кривцов.

Сам же проект, повідомив його головний архітектор, було розроблено з метою уточнення у більш крупному масштабі положень схеми планування території об’єкту; уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, просторової композиції, параметрів забудови; визначення містобудівних умов і обмежень; визначення напрямів, черговості та обсягів подальшої діяльності щодо: попереднього проведення інженерної підготовки та інженерного забезпечення території; створення транспортної інфраструктури; організації пішохідного і транспортного руху; розміщення місць паркування транспортних засобів, забезпечення екологічної безпеки, комплексного благоустрою та озеленення.

З проектом детального плану території можна ознайомитись в управлінні архітектури та містобудування за адресою: м. Суми, вул. Воскресенська, 8а або на Інформаційному порталі Сумської міської ради. Прийом пропозицій до проектної документації управління архітектури та містобудування здійснюватиме до 31 січня.

Разом із тим, начальник відділу генерального плану та архітектурного планування управління архітектури та містобудування Олександр Фролов зазначив, що пропозиції до проекту мають право надавати: повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні; юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, для якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні; власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розробляється документація, та на суміжній з нею; представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію; народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.