005.jpg

Міський бюджет на 2017 рік зазнав змін та доповнень, згідно з рішенням Сумської міської ради. Таке ухвалили депутати на сесії 21 грудня.

Корективи стосуються розподілу субвенцій з бюджетів різних рівнів.

Обсяг дохідної частини загального фонду міського бюджету збільшено на 41 538,1 млн. грн. Зокрема, за рахунок збільшення офіційних трансфертів з державного бюджету у сумі 42 341,3 тис. грн.

Так, на 42 580,4 тис. грн. збільшено загальний обсяг фінансування надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот» (32 710,4 тис. грн.) та здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій відповідно до розпорядження КМУ (9 870 тис. грн.).

Водночас, зменшено на 239,1 тис. грн. державну дотацію на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу (15,9 тис. грн.) та виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною», оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя (223,2 тис. гривень).

Також відбулося зменшення обсягу медичної субвенції на 836,6 тис. грн., у тому числі, за рахунок:

- збільшення обсягу коштів з обласного бюджету на відшкодування витрат за лікування мешканців області у туберкульозному відділенні та у відділенні анестезіології міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди на 260,7 тис. грн.;

- зменшення обсягу коштів з Миколаївської селищної ради Білопільського району на відшкодування витрат за надання вторинної медичної допомоги мешканцям Миколаївської ОТГ у лікувально-профілактичних закладах Сум на 1 097,3 тис. гривень.

Крім того, депутати врахували збільшення обсягу іншої субвенції з обласного бюджету на суму 33,4 тис. грн. Така стосується, зокрема, зростання обсягу компенсаційних виплат за пільговий проїзд інвалідам війни та УБД з числа учасників АТО, добровольцям, членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО, особам, що супроводжують інваліда війни І групи з числа учасників АТО (34,7 тис. грн.) та компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян (3,7 тис. грн.). Також на 5 тис. гривень зменшили обсяг субвенції на забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) сімей учасників АТО.

Відповідно на вищевказані цілі збільшено загальний обсяг видаткової частини міського бюджету на суму 41 538,1 тис. грн.

Окрім цього, за зверненнями головних розпорядників бюджетних коштів проведено перерозподіл видатків за кодами програмної класифікації видатків та кредитування та економічної класифікації видатків.

Такий перерозподіл стосувався, зокрема, забезпечення співфінансування з міського бюджету не менше 3% на об’єкти, на які виділяється субвенція з держбюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій; придбання рентгенодіагностичної С-подібної мобільної системи для міської клінічної лікарні № 1; благоустрою; відшкодування частини відсотків за кредитами, залученими населенням на впровадження енергозберігаючих заходів та ін.