0012.jpg

Фінансовий і соціальний стан Сум (27 листопада – 4 грудня 2017 року).

Бюджет

До Загального фонду міського бюджету (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 1,2 млрд грн. (92,7% до плану на рік).

Сума перевиконання пропорційно 1/12 на поточну дату становить 13,3 млн грн., в тому числі: єдиний податок – 14,1 млн грн.; плата за розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів – 11,4 млн грн.; плата за оренду комунального майна – 3 млн гривень.

Сума перевиконання за розписом – 15,5 млн грн., в тому числі: податок на доходи фізичних осіб – 3,9 млн грн.; єдиний податок – 7,2 млн грн.; плата за розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів – 10,1 млн. грн.; плата за оренду комунального майна – 3 млн гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження загального фонду міського бюджету (без урахування офіційних трансфертів) збільшилися на 281 млн гривень.

До Спеціального фонду міського бюджету (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 73,8 млн грн. (100% до плану на рік), що на 8,3 млн грн. (12,7%) більше надходжень за відповідний період 2016 року.

Надходження до бюджету розвитку склали 10 млн грн. що на 65,3% більше планових розрахунків на поточну дату пропорційно 1/12.

Офіційних трансфертів до Загального фонду міського бюджету надійшло 1,3 млрд грн. (97% до плану на січень-листопада за розписом), до Спеціального фонду – 19,3 млн грн. (42,1% до плану за розписом).

Плата за землю та комунальне майно

У листопаді від оренди комунального майна до міського бюджету надійшло 1,7 млн грн. (122,7% від планового завдання на місяць). Від відчуження комунального майна – 140 тис. грн. (152,2% від планового завдання на місяць).

З початку року надходження склали: від оренди комунального майна – 18,6 млн грн. (119,3% від планового завдання на 11 місяців), від відчуження комунального майна – 4,4 млн грн. (165,8% від планового завдання на 11 місяців).

Заборгованість із заробітної плати

Протягом тижня (з 24 по 30 листопада) було виплачено 180,4 тис. грн. простроченої заборгованості із заробітної плати, у тому числі: ТОВ «Маш-Сервіс» (179,9 тис. грн.), ТОВ «Зарічник» (0,5 тис. грн.) – заборгованість погашено повністю.

Всього з початку листопада трьома економічно активними підприємствами міста було виплачено 21,1 млн тис. грн. заборгованості із заробітної плати, у тому числі: ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» – 20,9 млн грн., ТОВ «Маш-Сервіс» – 255,1 тис. грн., ТОВ «Сумиспортінвест» – 21,8 тис. грн., ТОВ «Зарічник» – 0,8 тис. грн., ПАТ ВЕК «Сумигазмаш» - 2,8 тис. гривень.

Охорона здоров'я

У міському клінічному пологовому будинку Пресвятої Діви Марії за останній тиждень з'явилась на світ 36 дітей (за попередній тиждень – 38): хлопчиків – 16, дівчаток – 20.

Кількість сумчан, котрі звернулись до лікувальних закладів міста з приводу отримання травм, дещо збільшилась: 384 осіб проти 356.

Ушкоджень, отриманих у побуті, – 269 (переломи – 54, травми зв’язок – 35, рани – 72, вивихи – 10, інше – 98).

Вуличних травм – 89 (переломи – 17, травми зв’язок – 25, рани – 29 вивихи – два, інше – 16). Виробничих – дві, дорожньо-транспортних – дві, інших – 25.

Також до лікувально-профілактичних закладів міста впродовж тижня звернулись 11 переселенців із Донецької та Луганської областей. Усі особи дорослі щодо амбулаторного лікування.

Медичної допомоги потребували й 22 військовослужбовця, котрі перебували в зоні проведення АТО, чотири з яких лікувалися стаціонарно.

Освіта

У закладах освіти міста тривав освітній процес.

На базі школи № 20 відбулося урочисте відкриття І туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018». Протягом тижня пройшли випробування для учасників конкурсу.

Педагоги міста взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Інноваційне педагогічне проектування в умовах реформування освіти», І обласній науково-педагогічній конференції «Розвиток особистісно-професійної компетентності педагогів для реалізації проблеми «Навчальний заклад – територія здоров’я», обласному науково-практичному семінарі «Технології у реалізації Концепції Нової української школи», засіданні круглого столу «Реалізація компетентнісного підходу засобами педагогічної технології «Росток» в умовах Нової української школи», семінарі «Громадянська освіта в м. Суми: зміст та формати», який проводився за підтримки асоціації німецьких університетів та центру освіти дорослих м. Суми.

Школярі змагалися у міському етапі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я», номінації «Плакат», «Фотографія, Художня робота». Перше місце посіли вихованці шкіл №№ 18, 23.

У школах міста організовано проведення І етапу Міжнародного інтерактивного природничого конкурсу «Колосок-осінній-2017».

Проведено ІІ (міський) етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.

Протягом тижня учні шкіл брали активу участь у роботі Шкіл «Юного олімпійця».

Триває робота з формування та уточнення кількісного складу учнів пільгових категорій на отримання новорічних подарунків, розподіл делегацій закладів освіти на ялинку міського голови.

Узгоджено алгоритм дій адміністрацій закладів освіти, замовника, автомобільного перевізника та уповноваженого підрозділу Національної поліції щодо організації перевезення організованих груп дітей пасажирським автомобільним транспортом.

Організовано участь школярів міста у ІІ (міському) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з правознавства та інформатики.

За результатами олімпіади з географії І місце посіли учні шкіл №№ 7, 25 та класичної гімназії, з російської мови та літератури – вихованці школи № 10 та класичної гімназії.

Триває робота постійно діючої комісії з питань перевірки організації харчування дітей та учнів в НВК № 16, № 34.

Організовано 12 заходів, спрямованих на підвищення фахового рівня педагогів, результативності навчально-виховного процесу.

Станом на 30 листопада розпочато капітальний ремонт приміщення ЗОШ № 18, продовжуються роботи по капітальних ремонтах: харчоблоку ДНЗ № 8, покрівлі ДНЗ № 26, покрівлі, будівлі та приміщень
ДНЗ № 40, фасаду ССШ № 2, фасаду ЗОШ № 8, будівлі та приміщень ЗОШ № 21, будівлі ЗОШ № 24 та ССШ № 29, будівлі та приміщень ССШ № 30, фінансування яких здійснюється з різних бюджетів. Завершено роботи по капітальному ремонту дверних блоків ДНЗ № 28.

Крім того, відповідно до Програми підвищення енергоефективності в бюджетній сфері міста Суми на 2017-2019 роки продовжувався капітальний ремонт будівлі ДНЗ № 21 – у старому корпусі виконано заміну віконних блоків та дверей, продовжується утеплення горищного перекриття; утеплення покрівлі ЗОШ № 5 – виконано укладання матеріалу утеплення, гідро- та паробар’єрної плівок, розпочато роботи по оштукатуренню покрівлі; капітальний ремонт будівлі ЗОШ № 18 – виконано заміну віконних блоків, ведуться роботи по облаштуванню віконних укосів.

У межах асигнувань, виділених з різних бюджетів на проведення капітальних ремонтів на 2017 рік, станом на 30 листопада підрядним організаціям за виконані роботи перераховано кошти у сумі 27267652 гривні.

Також, управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради продовжується виконання робіт по термомодернізації будівель ЗОШ № 24, ССШ № 25 та НВК № 16, у
ССШ № 29 роботи завершено.

На харчування учнів шкіл та вихованців дитячих садочків виділено 3194,8 тис. гривень.

Розпочато закупівлю природного газу для Піщанської та В-Піщанської шкіл шляхом проведення відкритих торгів.

До управління Державної казначейської служби у м. Суми надана інформація щодо обсягів перерахування субвенції та здійснення касових видатків у розрізі закладів, підпорядкованих управлінню освіти і науки.

До Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації надано інформацію про виплату відпускних та коштів на оздоровлення педагогічним працівникам.

Працює Телефон довіри для населення.

Відповідно до моніторингу захворюваність учнів на ГРВІ становить 6,5%.

Температурний режим у закладах освіти міста відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

Ринок праці

За період із 24 по 30 листопада у пошуках роботи до міського центру зайнятості звернулись 125 осіб.

Чисельність зареєстрованих безробітних, які станом на 1 грудня перебували на обліку, складала 2014 осіб, із них 1667 (83%) отримували допомогу з безробіття.

Актуальна база вакансій налічувала 792 одиниці: для робітників – 467, службовців – 240, осіб, які не мають професії або займали місця, що не потребують спеціальної підготовки, – 85. Навантаження на одне вільне робоче місце зареєстрованих безробітних становило три особи.

З початку року між приватними підприємцями та найманими працівниками розірвано 979 трудових договорів, укладених до 1 січня 2015 року.

За сприяння служби зайнятості з початку року працевлаштували 45064 особи, з них зареєстрованих безробітних – 2406.

Організували та направили на виконання робіт тимчасового характеру 127 осіб.

До проведення громадських робіт із початку року залучили 588 осіб із числа зареєстрованих безробітних: 362 працювали у КП «Зелене будівництво», 167 – у департаменті соціального захисту населення, 54 – у КП «Спеціалізований комбінат», п’ятеро– у департаменті інфраструктури міста.

29 листопада міським центром зайнятості проведено ярмарок вакансій для осіб з обмеженими фізичними можливостями, який відвідало понад 200 осіб. Особисті консультанти здійснювали індивідуальний супровід безробітних з метою надання адресної допомоги при працевлаштуванні та презентації їх можливостей.

Всі громадяни з особливими потребами отримали консультації з працевлаштування, з них 32 особи були запрошені на співбесіду безпосередньо на підприємства.