004.jpg

У Сумах проведуть відкритий конкурсу на кращу ескізну пропозицію благоустрою озера Чеха.

Відповідне рішення ухвалили сумські обранці під час чергової сесії міськради 29 листопада.

Метою відкритого конкурсу є визначення кращої ескізної пропозиції благоустрою озера Чеха згідно з Концепцією розвитку прибрежної зони з урахуванням умов ландшафтного середовища, містобудівної ситуації, зі збереженням природної першооснови існуючого середовища, створення різноманітних сучасних видів відпочинку, оздоровлення, спортивних і культурних зон для дозвілля впродовж року; розвитку інфраструктури і максимального збереження існуючих будівель і зелених насаджень, побачити можливі нові варіанти розвитку функції території для подальшої реалізації.

Учасниками конкурсу, який розпочнеться майже за місяць – з 1 січня, і триватиме до 15 травня, можуть бути фахівці або авторські колективи професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних і художніх навчальних закладів, аматори, які до 1 березня подадуть заявку, а до 1 травня – роботу.

Призовий фонд складає 50 тис. грн.: 25 тис. грн. за перше місце, 15 тис. грн. за друге місце, 10 тис. грн. за третє місце.

Проект переможця перейде у власність організатора конкурсу для вирішення питання замовлення подальшої розробки проекту. Всі інші пропозиції повернуть авторам, на їхню вимогу, впродовж одного місяця після оголошення результатів конкурсу.