003.jpg

У центрі міста наступного року розпочнеться будівництво кільцевої тролеї. Про таку потребу говорили 6 листопада на апаратній нараді при міському голові.

Олександр ЛИСЕНКО звернув увагу відповідних служб та підрозділів щодо нагальної необхідності появи у середмісті тролеї, адже на Суми вже в наступному році очікують ремонти мостів.

«Якщо почнемо ремонти мостів, зокрема, по вул. Горького, то аби вже зараз попередити форс-мажорну ситуацію з тролейбусним рухом, потрібно опрацювати це питання і обрахувати проект щодо будівництва розворотного кільця у центрі міста», – наголосив Олександр Лисенко.

В свою чергу начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ повідомив, що такий проект вже підготовлений.

«Проектно-кошторисна документація вже готова, зараз вона проходить експертизу. Ціна проекту – близько 7-8 млн гривень», – констатував посадовець.

Як повідомили у відділі транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг, у зв’язку із запланованим ремонтом мосту по вул. Горького та для поліпшення мобільності руху тролейбусів у центральній частині міста, планується будівництво кільцевої тролеї на перехресті вул. Кооперативна – вул. Набережна р. Стрілки – вул. Горького.

Також буде прокладена тролейбусна лінія по вул. Набережна р. Стрілки від перехрестя вул. Кооперативна – вул. Горького до перехрестя пр-т Шевченко – вул. Героїв Сумщини.

Крім того потребує реконструкції тяглова підстанція у сквері "Дружба".