004.jpg

Відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг надав відповідь на чергову петицію, яка пов’язана із впровадженням електронного квитка в громадському транспорті.

Повідомлено, що на сьогоднішній день компенсацію з міського бюджету за пільгові перевезення пасажирів отримує КП «Електроавтотранс».

Розрахунок суми відшкодування визначається як добуток безоплатно перевезених пасажирів і тарифу на транспортні послуги.

Зазначено, що приватні перевізники відшкодування втрат доходів за пільгові перевезення пасажирів не отримують. Тому, в приватних автобусах, які працюють на міських автобусних маршрутах загального користування у звичайному режимі, перевозиться два пасажири пільгової категорії відповідно до переліку, який оприлюднений у салоні автобуса.

Впровадження систем електронної оплати проїзду та електронного квитка на території міста передбачено в заході міської програми «Автоматизація муніципальних телекомунікаційних систем на 2017-2019 роки в м. Суми», затвердженої рішенням Сумської міської ради від 21 грудня 2016 року № 1619-МР (зі змінами).

Орієнтовна вартість проекту складає 20 млн. грн. Реалізація заходу здійснюватиметься за умови відповідного фінансування із застосуванням положень Закону України «Про публічні закупівлі».