001.jpg

Сумчан закликають користуватись найпопулярнішим електронним сервісом – Електронним кабінетом платника, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДФС і платників у режимі реального часу.

Окрім того, Електронний кабінет платника на сьогодні забезпечує повний спектр послуг для суб’єктів спрощеної системи оподаткування та ІІ групи щодо подання звітності та інших документів відповідно до вимог чинного законодавства, - інформують в Державній податковій інспекції у м. Сумах.

Найбільш запитуваними послугами Електронного кабінету платника є сервіси систем електронного адміністрування податку на додану вартість та реалізації пального. Платник може переглянути проведені операції в системі та отримати інформацію про рух коштів на електронному рахунку, ознайомитися зі станом розрахунків з бюджетом.

У рамках кампаній декларування доходів громадян через Електронний кабінет платника існує можливість ознайомлення з відомостями про отримані доходи та утримані податки, заповнення та надсилання декларацій про майновий стан і доходи в електронному вигляді.

Не меншим попитом користується послуга отримання інформації з реєстрів ДФС в режимі он-лайн. А це: дані про взяття на облік платників податків, реєстр страхувальників, реєстр платників єдиного податку, дані реєстру платників ПДВ, дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального, інформація про РРО, інформація про книги ОРО, реєстр неприбуткових підприємств та організацій, реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами.

Фахівці інспекції запрошують скористатися можливостями Електронного кабінету і власно переконатися в їхній зручності.