001.jpg

Сьогодні, 23 жовтня, два десятки сакур висадили вздовж алеї в дитячому парку «Казка».

Деякі з дерев міський голова Олександр ЛИСЕНКО посадив особисто та додав, щоб кожен містянин приєднувався до цієї чудової ініціативи – робити наше місто красивішим разом.

«Зараз йде рік україно-японської дружби, тим паче, що сакур до цього не було в нашому місті, тому привезли дуже хороші сакури і ми спільно якісно попрацювали, висадили їх», – зазначив Олександр Лисенко. – Сподіваюся, що навесні цей парк гарно зацвіте сакурами, наше місто розквітне на радість сумчанам, які будуть приходити сюди, насолоджуватися чудовими квітами, відпочивати, фотографуватися разом зі своєю родиною»,– зазначив очільник міста.

Як розповів директор КП «Зеленбуд» Володимир ЛАВРИК, висадили сакури сорту «канзан», дерева були завезені із Голандії, проте вже пару років знаходяться в Україні, тому дерева адаптовані до кліматичних умов. Дерева мають висоту вище 4 метрів, вони цього року вже квітли у теплиці. Одна сакура коштує 1200 грн. Кошти на закупівлю дерев виділили міський голова, депутати міської та обласної рад.

«Маю надію, що це стане доброю традицією. Адже дерева в нашому місті потрібно оновлювати. Щороку висаджувати нові і нові дерева та робити місто кращим та квітучим»,– додав керманич міста.