006.jpg

Днями з навчальної поїздки з м. Мюнхен повернулася офіційна делегація, яка перебувала у цій країні в рамках Проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», що виконується GIZ за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

У складі делегації - представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій, відділу охорони здоров’я ради та відповідальні особи за ефективне споживання енергоресурсів в лікувально-профілактичних закладах міста Суми.

Метою навчальної поїздки була демонстрація різноманітних можливостей заощадження енергії в будівлях, інженерних системах, а також у використанні медтехніки та організація і функціонування системи енергетичного менеджменту.

Сумчани разом з колегами з Чернігова відвідали міську клініку Мюнхена, клініку Богенхаузен, урологічну клініку Планег, клініку Гросгадерн, клініку Рехтс Дер Ізар, клініку Кбо-Ізар-Ампер.

Німецькі колеги поділилися досвідом ефективної організації системи теплопостачання, вентиляції, охолодження, використання відновлювальних джерел енергії, поводження з відходами.

Вже цього тижня німецькі експерти завітають до Сум для проведення навчальних тренінгів для адміністративного та технічного персоналу лікувально-профілактичних закладів міста.

(фото надано проектом “Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях”, що виконується GIZ GmbH за дорученням уряду Німеччини")