001.jpg

У Сумах працюють над Порядком використання коштів міського бюджету для участі міської ради в організації та фінансуванні ремонту багатоквартирних будинків.

 Про те, яким чином міська рада буде брати участь у цьому процесі надалі, йшлося під час наради при міському голові Олександру ЛИСЕНКУ 19 жовтня.

Говорили, зокрема, про вже діючий нині механізм співфінансування ремонтів сумських багатоповерхівок.

Очільник Сум закликав присутніх зосередитись ось на чому: «Перш ніж ми будемо визначатись із сумою, яку ми можемо виділити з міського бюджету на співфінансування ремонту багатоповерхівок, сумчани повинні зрозуміти, що метою програми 70/30 є стимулювання людей до самоорганізації. Прикро, що лише 85 ОСББ в місті взяли відповідальність за свої будинки. Решта ж просто чекають, коли міська влада відремонтує їх помешкання».

Тому, аби механізм співфінансування все ж таки був більш ефективним, Олександр Лисенко наголосив, що одержувачами бюджетних коштів мають бути лише ОСББ та ЖБК. Щодо частки коштів, які виділятимуться з міського бюджету, то проектом Порядку передбачено, її розмір залежатиме від того, коли будинок був введений в експлуатацію – чим більше років будинку, тим більша сума.

Водночас Олександр Лисенко вийшов із пропозицією щодо розробки міської Програми, подібної до загальнодержавної «Теплі кредити».

Вже за тиждень міський голова знову збере нараду, аби предметно обговорити конкретні цифри, які будуть фігурувати в Порядку використання коштів міського бюджету для участі міської ради в організації та фінансуванні ремонту багатоквартирних будинків.