001.jpg

Зважаючи на критичність ситуації, що склалась із початком опалювального сезону у зоні відповідальності Дирекції «Котельня Північного промвузла», міський голова Олександр ЛИСЕНКО негайно скликав нараду з даного питання.

Керівництво міста, ТОВ «Сумитеплоенерго», департаменту інфраструктури міста, очільники Громадської ради при виконавчому комітеті, обслуговуючих організацій вирішували, як діяти в даній ситуації, аби сумчани були з теплом, і не трапилось розморужування системи, бо вже на вихідних синоптики прогнозують морози.

За підсумками засідання Олександр Лисенко повідомив, що керівництву Дирекції «Котельня північного промвузла» та ПАТ «Сумське НВО» вирішено дати час на виправлення ситуації до опівдня четверга, 19 жовтня. У разі, якщо до цього часу КППВ не відновить подачу тепла до дитсадків, шкіл і лікарень, що розташовані в зоні її обслуговування, відбудеться підключення цих об’єктів до ТЕЦ. У разі потреби, повідомив міський голова, ухвалюватимуть відповідне рішення і щодо житлового фонду. ТОВ «Сумитеплоенерго» спроможне його опалювати, але потужності підприємства не дозволяють постачати повсюди теплоносій відповідної температури. Втім, міська влада розраховує, що за визначений час, керівництво Дирекції «Котельня Північного промвузла» вирішить питання з газопостачанням, через що початок опалювального сезону у майже 10 школах, 12 дитсадках, п’яти лікарнях і 300 будинках міста опинився під загрозою зриву.

«Аби ми знали раніше, що така ситуація, ми б не відключали школи, дитячі садки та лікарні від ТОВ «Сумитеплоенерго». А так вийшло, що ті відключили, а ці не підключили, а потерпають сумчани, – зазначив очільник Сум. – Жодні усні обіцянки не приймаються, єдина гарантія – лист за підписом керівника ПАТ «Сумське НВО». Але найкраще запевнення – початок теплопостачання», – наголосив очільник Сум.