003.jpg

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради 9 жовтня наголосив на важливості вчасного ввімкнення опалення у навчально-виховних та лікувально-профілактичних закладах міста.

«Цьогоріч ми поклали відповідальність за дотримання температурного режиму у закладах соціально-гуманітарної сфери на їхніх керівників. Погодні коливання змушують уважно стежити за тим, аби температура повітря була у нормі. Якщо ж цього не буде, то до керівників буде багато запитань», – сказав Олександр Лисенко.

Про те, які ж заклади міста вже з опаленням і де тільки починає теплішати доповіли заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ та керівник дирекції «Котельня Північного промвузла» Микола ЖОВТОБРЮХ.

За словами Надії Покутньої, на сьогодні із 26 лікувальних закладів, що перебувають у зоні відповідальності ТОВ «Сумитеплоенерго», за письмовими зверненнями керівників до опалення підключено лише сім. Решта поки не звертались.

Що ж стосується навчальних закладів міста, то ще в п’ятницю теплопостачальна організація отримала листа від управління освіти і науки з проханням увімкнути опалення в дитячих садочках. І сьогодні зранку до них було пущено теплоносій.

Микола Жовтобрюх повідомив, що наразі в зоні обслуговування дирекції «Котельня Північного промвузла» теплоносій подано до обласного клінічного госпіталю для інвалідів війни та обласної дитячої клінічної лікарні.

Також за проханням управління освіти і науки розпочато процес підключення до опалення дитячих садочків.

Керівники теплопостачальних організацій зауважили, що житловий фонд міста також готовий приймати тепло. Чекають лише на рішення спеціальної комісії.

Міський голова запросив очільників галузей «Освіта» та «Охорона здоров’я» та тепловиків після завершення апаратної наради до себе на засідання.

Від освітян і медиків він зажадав надати йому інформацію щодо температурного режиму в приміщеннях навчально-виховних і лікувальних закладів. На підставі цих даних визначатимуться з подальшим рішенням щодо початку опалювального сезону.