004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради 2 жовтня наголосив на тому, що питання ремонту ліфтів у висотних будинках обласного центру повинно бути вирішено у найкоротші терміни.

За інформацією директора департаменту інфраструктури міста Григорія ЯРЕМЕНКА, на черговій сесії міської ради, що відбулася 28 жовтня, на ремонт підйомників було виділено додаткове фінансування, що дозволить відремонтувати ще чотири ліфти у будинках, які мають 10 поверхів і вище. До кінця року ремонтні роботи будуть завершені.

Водночас міський голова звернув увагу очільника департаменту інфраструктури міста на те, що в цьому разі несправними залишаться ще дев’ять ліфтів у висотних будинках. За словами Григорія Яременка, всі вони зупинились у ІІ півріччі поточного року, і у І кварталі наступного будуть відремонтовані.

«У цьому році ми провели обстеження, зараз зробимо проектно-кошторисну документацію по ліфтах, що не ввійшли до титульного списку цього року. А вже з січня 2018 року, після того як титульні списки будуть погоджені, ліфти будуть відремонтовані. Раніше ми не встигнемо», – зазначив Григорій Яременко.

«Питання департамент опрацював, проте не на всі ліфти виділені кошти, тому залишаю його на контролі, – зауважив міський голова Олександр Лисенко, звертаючись до Григорія Яременка. – В цьому році потрібно розробити проектно-кошторисну документацію на всі непрацюючі ліфти. Не зніму з контролю, до того часу, поки ви не зможете чітко доповісти, що є можливості фінансування ремонтних робіт».