004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав доручення посилити роботу щодо недопущення проїзду вантажних автомобілів доріжкою навколо озера Чеха.

На цьому очільник обласного центру наголосив під час апаратної наради 25 вересня, коли розглядалося питання виконання доручень міського голови щодо оновлення розмітки на цій території та встановлення там дорожніх знаків «Велосипедна доріжка».

Про те, чи виконане дане доручення міського голови, доповів начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ.

На запитання Олександра Лисенка, чи їздять нині сміттєвози нещодавно облаштованою доріжкою, Віталій Шилов відповів ствердно, зазначивши: «Особисто я два місяці тому порушував дане питання. Проте нічого для його вирішення не було зроблено, у зв’язку із чим управління вже чотири рази виконувало там роботи з капітального ремонту. Тому прошу вас дати доручення відповідним структурним підрозділам заборонити на цій ділянці проїзд вантажних автомобілів, адже вона не пристосована для цього».

З огляду на це, Олександр Лисенко звернувся до патрульної поліції та директора департаменту інфраструктури Григорія ЯРЕМЕНКА, з тим, аби перші посили контроль за недопущенням проїзду вантажівок, а другі – знайшли варіант вивозу сміття з даної території без шкоди для доріжки.

Директор КП «Архітектура. Будівництво. Контроль» Володимир НИКОНЕНКО повідомив, що в рамках проекту « Я люблю Чешку» було опрацьовано питання розміщення вздовж доріжки невеличких сміттєвих баків, відходи з яких забиратиме малогабаратний транспорт. Потому їх звозитимуть до сміттєвих майданчиків, які, відповідно до проекту, перенесуть ближче до тенісних кортів.

Проте Олександр Лисенко запропонував облаштувати контейнерні майданчики на вході та виході до доріжки. Люди до цього звикнуть і не будуть смітити, де їм заманеться, адже знатимуть, що викинути сміття можна у спеціально відведених місцях.