002.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові 25 вересня посадовці розглянули питання фінансування ремонтів ліфтів у житлових будинках, що мають 10 поверхів і вище.

За інформацією директора департаменту інфраструктури міста Григорія ЯРЕМЕНКА, наразі у таких будинках не працюють 20 підйомників, сім з яких зупинилися торік. По останніх було розроблено проектно-кошторисну документацію, виділено необхідні кошти та на даний час проводяться капітальні ремонти. Натомість на 13 ліфтів, що були зупинені в цьому році, потрібне додаткове фінансування. З них по 40% – вже розроблена проектно-кошторисна документація, по решті – таку ще розроблять. Щойно питання коштів буде вирішено, шляхом спрямування додаткових чи перерозподілу вже виділених департаменту, розпочнуться ремонтні роботи.

«У цьому рокі плануємо зробити максимальну кількість ліфтів, але ж щось перейде й на наступний рік», – зазначив Григорій Яременко.

Очільник обласного центру залишив на контролі до вирішення питання на сесії міської ради. А також дав доручення керівникові департаменту інфраструктури міста на наступну апаратну нараду поінформувати ще раз з даного питання, чи були враховані пропозиції та подальші дії підрозділу.

«Ніякі погодні умови, не є перешкодою для ремонту ліфтів. Ми зобов’язані робити це круглий рік, і ніщо нам не повинно заважати, – наголосив міський голова Олександр ЛИСЕНКО. – Якщо ми розпочнемо будувати футбольне поле або тротуарну доріжку і не закінчимо – це одне, а ліфти – це принципове питання».