003.jpg

Минулого тижня відділ транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг перевірив, чи дотримуються графіків руху автобуси загального користування, а також комунальний транспорт.

Про результати моніторингу під час чергової апаратної наради доповів в. о. начальника відділу Микола ГІЦЕНКО.

За його словами, перевірки автобусів загального користування здійснювали у вечірній час, комунального транспорту – з 12:00 до 16:00.

Зокрема, моніторили ситуацію в районі вул. Добровільної, роботу маршрутів № 11, № 14, № 23 та № 53.

Микола Гіценко повідомив, що по вул. Добровільній було встановлено, що автобуси курсують з інтервалом у 16 хвилин. Тож ситуація у даному напрямку поступово стабілізується.

«Разом із квартальним було вирішено скоротити рух маршруту № 9, зменшити інтервал руху автобусів загального користування і налагодити його регулярність. Також ми плануємо винести на розгляд виконавчого комітету пропозицію щодо збільшення кількості автобусів по маршруту № 53», – розповів в. о. начальника відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг.

Натомість міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав доручення керівництву цього структурного підрозділу опрацювати питання збільшення комунального транспорту в районі вул. Добровільної.

«Згодом це питання потрібно буде виносити на розгляд депутатів міської ради. Переконаний, що вони з розумінням поставляться до того, аби поповнити рухомий склад КП «Електроавтотранс» і пустити один автобус саме за цим маршрутом», – зауважив очільник Сум.

Що ж стосується перевірки руху автобусів загального користування на маршрутах № 11, № 14, № 23, № 53, то лише за першим автобуси курсували належним чином. Серед головних зауважень – відсутність маршруту № 14 під час перевірки, а за маршрутами № 23 та № 53 курсувало лише по одному автомобілю.

З огляду на це, Олександр Лисенко наголосив на тому, що перевізники цих трьох маршрутів мають надати письмові пояснення до відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг щодо того, чому їхні автомобілі курсують не за графіком.

«Ми повинні перевіряти перевізників, адже від цього залежить якість надання послуг. Якщо є графік руху, то його треба виконувати. Не розуміють, то нехай в добровільному порядку кладуть договори на стіл і ми будемо оголошувати конкурс», – сказав міський голова.

Серед основних порушень при перевірці комунального транспорту Микола Гіценко назвав такі: недотримання графіку руху тролейбусів по маршруту № 1, № 5, № 7. Проте воно є незначним – у межах хвилини.

«Так, у нас може не вистачати транспорту, у зв’язку із нестачею водіїв. Проте курсувати комунальний транспорт повинен чітко по графіку. Відтепер кожної апаратної наради ви будете звітувати мені про відсоток дотримання графіка руху транспортом вашого комунального підприємства, допоки не досягнемо стовідсоткової позначки», – звернувся Олександр Лисенко до керівника КП «Електроавтотранс» Віталія ОДНОРОГА.