0012.jpg

Відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг надав відповідь на чергову петицію, яка пов’язана із транспортним сполученням різних районів міста.

Зазначено, що маршрути руху тролейбусів затверджено рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016 №333 «Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах у м.Суми КП СМР «Електроавтотранс». Їх визначено на підставі вивчення міграцій мешканців міста виходячи з технічних можливостей (наявність контактної мережі, тягових підстанцій та розворотних кілець).

Слід зауважити, що через відсутність водіїв тролейбусів на маршрутах №3 та №4, пасажирів перевозить 1 тролейбус на кожному з маршрутів з інтервалом руху 60 хвилин. Подовження маршруту у запропонованому напрямку погіршить якість обслуговування пасажирів на ділянці «Аеропорт – Залізничний вокзал», оскільки інтервал руху збільшиться до 98 хвилин.

Крім цього, зміна маршруту руху тролейбусів маршрутів №3 та №4 на «Аеропорт – Залізничний вокзал – 12-й мікрорайон» позбавить тролейбусного сполучення мешканців вулиці Троїцької, що негативно вплине на якість транспортного обслуговування даного району.

При поповненні рухомого складу КП «Електроавтотранс», яке планується в жовтні поточного року, буде надано пропозиції щодо сполучення аеропорту з 12-м мікрорайоном.