005.jpg

З перевізниками, які не будуть дотримуватися графіків руху, та більше того, нехтуватимуть попередженнями від міської влади, будуть розривати договори.

На цьому під час щопонеділкової апаратної наради наголосив секретар міської ради Андрій БАРАНОВ.

Таку позицію він висловив з огляду на інформацію, яку озвучив начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО. Він повідомив, що минулого тижня фахівці відділу перевіряли роботу приватного пасажирського транспорту в ранковий та вечірній час. Були виявлені порушення за маршрутом № 9 «Добровільна-Прокоф’єва». Перевізник пояснив такі збої у роботі технічними несправностями транспорту та його дозаправкою. Проте зауваження перевізник все ж отримав.

Що ж стосується звернення громади вул. Добровільна щодо тимчасового скорочення рейсів по маршруту № 9 у вечірній час, то графік уже розроблено, а схема зміни руху цього маршруту зараз погоджується в Управлінні превентивної діяльності ГУНП в Сумській області.

Змінитися може і рух приватного пасажирського транспорту по маршруту № 53, адже він також пролягає через вул. Добровільну. Перевізник заявив про готовність вивести на маршрут чотири додаткові автобуси, втім поки немає кому ними кермувати.

Натомість Андрій Баранов зауважив, що в розрізі систематичного порушення перевізником графіку руху необхідно повертатися до питання надання перевізниками даних GPS-моніторингу напряму до офіційного ресурсу.
«Допоки ми остаточно не візьмемо їх під контроль, схожі ситуації триватимуть на Добровільній, Тополянській та інших вулицях. Тому якщо перевізниками не будуть дотримуватися графіки руху та ігноруватимуться наші вимоги щодо надання інформації прямо до GPS-моніторинг приватного громадського транспорту, офіційно будемо надавати їм попередження. Після трьох таких – договори з перевізниками будуть розриватися. Використовуйте відео- та фотофіксацію для того, аби підтвердити порушення, скоєне на тому чи іншому маршруті», – наголосив Андрій Баранов.

Принагідно секретар міської ради звернувся і до директора КП «Електроавтотранс» Віталія ОДНОРОГА з тим, аби на підприємстві звірити GPS-прилади, які будуть встановлені у комунальному транспорті. На думку Андрія Баранова, це необхідно, перш за все, для того, аби обладнання для комунального і приватного пасажирського транспорту можна було синхронізувати.