001.jpg

У понеділок, 7 серпня, разом із журналістами міський голова Олександр ЛИСЕНКО оглянув два об’єкти, які реалізуються локальних проекти громадського (партиципаторного) бюджету.

Першими завітали на ділянку біля буд.№ 81Б по вул. Ковпака, де донедавна був пустир. Сьогодні ж, завдяки ініціативі самих мешканців, тут будується сквер, який припаде до душі як молоді, так і людям старшого віку.

Зону відпочинку облаштують лавочками та бесідками, а молоді мами, діти на роликах та велосипедах будуть користуватися комфортними доріжками. Міський голова поспілкувався з місцевими жителями та заручився їх підтримкою у висадці восени тут ще й додаткових дерев.

Далі рушили за ще однією адресою реалізації ще одного локального громадського проекту - пляжу в с. Ганнівка біля церкви. Незабаром тут поновлять кладку до води, облаштують піщаний пляж з кабінками, волейбольне поле. На це виділено 252 тис. грн. Автором такої ідеї стала мешканка цього кварталу Надія ЛИНЬКО, яка розповіла, що сюди влітку приходить освіжитися багато людей, в тому числі й з прилеглих до села вулиць обласного центру.

«Тому звичайно хотілося, щоб ми та наші діти мали комфортні умови для відпочинку. А інформація про громадський бюджет лише підштовхнула до подання нашої ідеї на розсуд городян. Її було підтримано і зараз повним ходом тривають роботи з облаштування пляжу. Звичайно, плануємо і в подальшому користуватися такою гарною можливістю долучитися до розвитку нашого міста, як бюджет участі», - повідомила Надія Линько.
Обидва проекти планують завершити до Дня міста.

Міський голова Олександр Лисенко наголошує: «Дуже важливо, аби сумчани зрозуміли, що сьогодні міська влада дослухається до їхніх побажань та робить все, аби городянам було комфортно жити у нашому місті.

Партиципаторний бюджет є яскравим прикладом такого підходу, коли городяни самостійно вирішують, куди спрямувати частину коштів з міської скарбниці. Тож завдяки ініціативності та небайдужості самих городян, маємо низку вдалих рішень, які спрямовані на поліпшення життя у нашому місті, які нині реалізує влада».

Усього у 2017 році у місті триває реалізація 17 проектів-переможців. Водночас йде і збір ініціативи містян на 2018 рік. Подати проекти городяни можуть онлайн через веб-платформу «Громадський проект» (pb.smr.gov.ua), або завітавши до Департаменту комунікацій та інформаційної політики, ЦНАПу чи найближчої бібліотеки. Городяни можуть запропонувати один локальний (до 500 тис. грн) та один загальноміський (до 1 млн. грн.) проекти. У розпорядженні сумчан – ще тиждень!