002.jpg

Фахівці Головного управління статистики у Сумській області проаналізували стан соціально-економічного розвитку міста за січень–червень поточного року.

Станом на 1 червня поточного року на території, підпорядкованій Сумській міськраді, за оцінкою, чисельність наявного населення складала 267,2 тис. осіб. Упродовж січня–червня чисельність населення зменшилася на 1219 осіб, у тому числі за рахунок природного скорочення на 476 осіб.

У січні–червні субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначені 75 тис. домогосподарствам обласного центру на загальну суму 35,8 млн грн. Крім того, 62 домогосподарствам призначені готівкові субсидії для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива на загальну суму 163,1 тис. грн.

Кількість зареєстрованих безробітних протягом червня зменшилася на 1,9% і на кінець місяця становила 2233 особи. Статус безробітного отримали 360 осіб, що на 9,4% більше, ніж торік. Кількість вільних вакантних посад, заявлених роботодавцями до центру зайнятості, упродовж червня поточного року зросла на 5,5% і на кінець місяця становила 1048 вакансій.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати (без урахування найманих працівників статистично малих підприємств і у фізичних осіб-підприємців) упродовж червня збільшилася на 11 млн грн. і на 1 липня становила 113,1 млн грн.

За повідомленням Прокуратури Сумської області у січні–червні по Сумах обліковано 2056 кримінальні правопорушення, з них 504 – тяжких та особливо тяжких.

У січні–червні підприємства міста реалізували промислової продукції на суму 8459,8 млн грн., або 51,5% від загальнообласного обсягу реалізації.

У січні–червні підприємства обласного центру виконали будівельні роботи на суму 330,9 млн грн, що становить 79% загальнообласного обсягу будівництва.

Підприємствами автомобільного транспорту у січні–червні перевезено 141 тис. т вантажів, що на 6,4% більше, ніж у січні–червні минулого року.

Щодо пасажироперевезень, то за цей період перевезено 13185,4 тисяч пасажирів, що на 11,5% більше до відповідного періоду минулого року.