006.jpg

У четвер, 3 серпня, під час виїзного брифінгу у обласному центрі посадовці та журналісти обговорювали проблематику ліквідації вогнищ амброзії полинолистої та недопущення їх розповсюдження містом.

Спілкування проходило у районі озера Чеха, де найбільше розповсюджена амброзія.

Заступник директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО розповів, що цьогоріч на ліквідацію вогнищ цієї отруйної рослини з міського бюджету виділено 190 тис. грн. Кошти передбачили у комплексній цільовій програмі реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Суми на 2015-2017 роки.

«На сьогодні найбільше амброзія розповсюджена біля оз. Чеха, оз. Дурова, у парку «Басівський». Департамент інфраструктури міста провів наради з головами квартальних комітетів, керівникам житлово-експлуатаційних, комунальних підприємств з метою вжиття заходів щодо термінової ліквідації та утилізації рослини. Якщо мова йде про великі площі, то тоді амброзію скошують. Якщо ж площі незначні, тоді її виривають», - повідомив Віктор Павленко.

Принагідно начальник відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталіна ТКАЧЕНКО підкреслила: «На сьогодні понад 70 га від загальної площі міста охоплені амброзією. Наші спеціалісти лише цього року виявили нові вогнища рослини площею більше трьох гектарів. Ми будемо і надалі, до завершення вегетаційного періоду, який триватиме до середини жовтня, обстежувати територію та складати відповідні акти».

Про те, якими темпами ліквідовується амброзія у Сумах, розповів головний інженер КП «Зеленбуд» Олександр ЄРЕМЕНКО.

За його словами, працівники комунального підприємства видаляють амброзію з корінням. Потім вона вивозиться на зелений полігон і там утилізується.

Вже повністю виконані роботи біля оз. Дурова, по вул. Глінки, вул. Криничній.