007.jpg

У Департаменті інфраструктури міста вживають всіх необхідних заходів, аби ліквідувати вогнища амброзії полинолистої та не допустити їх розповсюдження.

На сьогодні такі зафіксовані по вул. Римського-Корсакова, вул. Охтирській, вул. Сергія Табали, вул. Глінки, вул. Криничній та в районі оз. Чеха і Баранівського кладовища.

Департаментом інфраструктури міста проведено наради з головами квартальних комітетів, керівникам житлово-експлуатаційних, комунальних підприємств з метою термінового вжиття заходів щодо недопущення розповсюдження вогнищ амброзії полинолистої територією міста та фітосанітарних заходів з локалізації і ліквідації, а саме - обстеження закріплених для утримання територій та своєчасного скошування цієї рослини.

У поточному році на ліквідацію вогнищ амброзії з міського бюджету виділено 190 тис. грн. Ці кошти були передбачені діючою «Комплексною цільовою програмою реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Суми на 2015-2017 роки».

У межах зазначеної суми на замовлення департаменту інфраструктури міста підрядною організацією проводяться заходи щодо знищення вогнищ амброзії полинолистої відповідно до актів обстеження, складених представниками головного управління Держпродспоживслужби України в Сумській області.

Зокрема виконуються роботи біля оз. Чеха, оз. Дурова, парку «Басівський» та вул. Кринична.