007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради 31 липня доручив директору департаменту інфраструктури міста Григорію ЯРЕМЕНКУ та керівникам обслуговуючих організацій посили роботу щодо підготовки житлового фонду міста до опалювального сезону.

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ пояснила ситуацію, що стосується підготовки до опалювального періоду.

Станом на сьогодні по Сумській ТЕЦ виконані поточні ремонти парового котла № 2 та 3, водогрійних котлів № 1, 2 , 3, турбогенератора № 1 і 3, іншого допоміжного обладнання. Триває і ремонт котла № 1, після чого котел буде працювати, як на газу, так і на вугіллі, що дасть змогу не залежати від постачання газу і мати резервний запас палива по даному котлу.

Продовжуються гідравлічні випробування теплових мереж, ліквідовуються пориви. На сьогодні завдяки поточному ремонту замінено 1051 погонний метр теплових мереж, по капітальному ремонту замінено аварійну дільницю теплової мережі по вул. Харківська, біля ринку СКД. На цьому тижні тут вже будуть завершені аварійні розриття.

Також цього тижня приступаємо до ремонту теплової мережі по вул. Супруна, вул. Холодногірській, вул. Ковпака.

«Що ж стосується підготовки внутрішньобудинкових мереж до опалювального сезону, то тут ситуація складніша, бо ж роботи ведуться не у відповідності з планом», - сказала Надія Покутня.

Вона розповіла, що станом на п’ятницю, 28 липня, у відповідності з погодженими ТОВ «Сумитеплоенерго» графіками повинні бути виконані гідравлічні випробування на внутрішньобудинкових мережах 410 багатоповерхівок. Роботи ж провели лише у 153. Також мають бути підписані акти готовності по 326 будинках, натомість не підписаний жодний.

Олександр Лисенко поцікавився у директора департаменту інфраструктури міста Григорія Яременка, чому затягується процес підготовки житлового фонду до опалювального сезону. Проте керівник даного структурного підрозділу зазначив, що на це питання мають відповісти безпосередньо обслуговуючі організації.

З огляду на це, очільник обласного центру звернувся до Надії Покутньої з тим, щоб на наступну апаратну нараду були надані списки «проблемних» обслуговуючих організацій.

« Я не даремно на кожній апаратній нараді наголошую на тому, що опалювальний сезон не має стати для міста несподіванкою. Якщо є якісь проблеми, озвучуйте їх, не чекайте 10 жовтня. Будемо допомагати», - звернувся міський голова до керівників обслуговуючих організацій.