0010.jpg

18 липня під час чергового засідання члени виконавчого комітету заслухали інформацію щодо чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2017 року».

За інформацією Сумського міського військкомату, усі пункти цього рішення були виконані.

Зокрема, був затверджений персональний склад міської призовної комісії та організована робота згідно із графіком. У встановлені строки Сумським міським військовим комісаріатом був розроблений план проведення призову на строкову військову службу громадян 1990 – 1997 років народження у квітні-травні 2017 року, а також організована взаємодія з виконавчим комітетом, підприємствами, установами та організаціями з питань призову громадян на строкову військову службу.

Оповіщення громадян призовного віку здійснювалося силами особового складу, штатних працівників Сумського МВК, технічними працівниками, посадовими особами структурних підрозділів міської ради, а також шляхом інформування сумчан про наказ військового комісара через ЗМІ та персональними повістками.

Окрім того, була налагоджена робота з керівниками житлово-експлуатаційних організацій, організацій і установ, що здійснюють експлуатацію житлових будинків, В. Піщанською сільською радою, а також з власниками будинків щодо забезпечення своєчасного надання відомостей про призовників та оповіщення їх про виклик до Сумського МВК.

Відповідно до п. 3 ст. 38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» правоохоронні органи проводили розшук, затримання і доставку до Сумського МВК осіб, які ухилялися від призову на строкову військову службу.

З метою вжиття додаткових заходів щодо розшуку призовників, які сюди не з’явилися, були створені рейдові групи для оповіщення призовників у складі співробітників військового комісаріату, посадових осіб структурних підрозділів міської ради та правоохоронних органів.

За результатами проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2017 року станом на 1 червня на збірний пункт було подано 65 осіб, що становить 87% від завдання (75 осіб). До військових частин відправився 61 призовник.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, звертаючись до в. о. військового комісара Сумського об’єднаного міського військкомату Вадима ЄВТУШЕНКА, наголосив: «Ми завжди готові вам допомагати та дослухатися до ваших пропозицій. Проте, будь-ласка, якщо у вас є якісь проблеми чи непорозуміння, одразу звертайтеся особисто до мене, профільного заступника чи профільного відділу».