001.jpg

Відтепер платник податків може самостійно сформувати та надіслати до органів фіскальної служби звіти.

У Державній податковій інспекції у м. Сумах повідомляють, що допоможе у цьому «Електронний кабінет платника», функціонування якого забезпечується ДФС України.

Вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua з використанням електронно-цифрового підпису (ЕЦП), отриманого в будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК).

Слід пам’ятати, що при вході в особистий кабінет ЕПЦ перевіряється на чинність посиленого сертифікату за даними відповідного он-лайн сервісу АЦСК (OCSP). У разі якщо сервер АЦСК не доступний, ідентифікацію платника здійснити не можливо. Про це платника інформують, надсилаючи відповідне повідомлення.

Крім того, у рубриці «Електронна звітність» на офіційному веб-порталі ДФС розміщено Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності». Прийняття та обробка «Єдиним вікном подання електронної звітності» електронних документів (податкової звітності, податкових накладних та інших документів) здійснюється виключно з використанням ЕЦП.

Електронний реєстр суб’єктів, які надають послуги, пов’язані з ЕЦП, оприлюднюється на офіційному сайті Центрального засвідчуваного органу Міністерства юстиції України.

В інспекції інформують, що для формування електронних документів платники податків самостійно та на власний розсуд можуть обрати будь-яке програмне забезпечення, яке формує вихідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту).