001.jpg

За дорученням міського голови Олександра ЛИСЕНКА  відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів знайшов місця для торгівлі підприємцям, котрі продавали квіти на території квіткового павільйону, який наразі перебуває на реконструкції.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, для потреб підприємців, що здійснювали торгівлю у квітковому павільйоні, який наразі не працює, віднайшли понад 80 місць на стаціонарних ринках у середмісті. На Центральному ринку для цієї категорії торговців виділили 12 місць біля центрального входу до критого ринку для продажу живих квітів і 42 місця – перед ТЦ «Євробазар» для торгівлі квітковим і посадковим матеріалом.

На території ринку ТОВ «Суми-Табакко» для квіткарів звільнили два ряди, де можуть розташуватись близько десятка продавців штучних квітів і близько двох десятків торговців живими рослинами.

Втім, зауважив, Олег Дубицький, у другій половині дня трапляються випадки, коли підприємці та фізичні особи розгортають несанкціоновану торгівлю по вул. Засумській. Із незаконним продажем боротимуться, а для підприємців, котрі бажають торгувати квітами у законний спосіб, після реконструкції відкритої галереї Центрального ринку буде облаштовано 18 міні-магазинів для продажу живих квітів і 44 місця – для торгівлі декоративним і посадковим матеріалом.