006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив відповідальним за проведення опалювального сезону в Сумах посилити роботу у даному напрямку.

«У нас із вами залишилось три місяці, тому вже зараз готуємось до зими. По комунальних установах я впевнений, що ми підготуємось, тож треба працювати по житловому фонду. Всі ремонти, що ми робимо, це вже підготовка. У цьому році ми повинні ввійти в опалювальний сезон автоматично, а не в ручному режимі – кожен день наради, кожен день працюємо до 8, 9,10 вечора. Прошу зараз починати працювати і говорити про ті проблеми, що у вас є», – наголосив очільник міста.

За словами заступника директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надії ПОКУТНЬОЇ, з усіма обслуговуючими організаціями складено графіки підготовки до зими, і вже розпочались роботи у цьому напрямку. Дане питання щотижня розглядають на нараді у профільного заступника міського голови Олександра ЖУРБИ. На це Олександр Лисенко доручив останньому постійно тримати це питання на особистому контролі.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко повідомила, що на балансі лікувально-профілактичних закладів знаходиться 33 теплові пункти, вісім із них обладнані бойлерами для підігріву води та опалення. Підготовка закладів галузі до роботи в осінньо-зимовий період уже розпочалась. «Виконується повірка, ремонт приладів обліку споживання енергоносіїв, ремонт і придбання вентилів і засувок, поточний ремонт приміщень ТП, ревізія запірної арматури та інші налагоджувальні роботи», – зазначила Олена Чумаченко.
Не зволікають із цим й освітяни.

«Відповідно до програми підвищення енергоефективності в бюджетній сфері міста Суми на 2017-2019 роки здійснено обстеження дошкільних закладів № 2, № 7, № 14, № 21, № 22, № 23 та надано звіти по експрес-енергоаудиту на встановлення системи моніторингу теплоспоживання у зазначених будівлях. У школі № 1 замінено всі віконні блоки на енергозберігаючі на суму 1216 тис. грн. Виконується заміна віконних блоків у школі № 6 (340,4 тис. грн.). Продовжується утеплення зовнішніх стін у цій школі на суму 970 тис. грн. Виконується заміна віконних блоків у школі № 6 – 340 тис. грн., школа № 1, № 6 , № 2 будуть замінюємо всі до єдиного вікна», – поінформувала начальник відділу освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Також вона повідомила про те, що у дитсадках і школах здійснюються поточні ремонти опалювальної системи, промивка та гідравлічні випробування згідно з графіком, повірка приладів обліку енергоносіїв. Станом на 30 червня останню здійснили 30 % закладів.