005.jpg

У Сумах запрацював GPS-моніторинг приватного громадського транспорту.

Відстежувати рух автобусів можна через сайт: avtobus.sumy.ua. Поки він працює в тестовому режимі. Сайт зроблено за підтримки й сприяння приватних перевізників. Вони ж забезпечуватимуть його підтримку. Отримати інформацію про рух приватних автобусів можна як на комп’ютері, так і через мобільний телефон.

Поки у GPS–моніторингу представлена лише частина транспортних засобів на маршрутах № 1, № 2, № 3, № 9, № 10, № 13, № 14, № 15, № 16, № 17А, № 18, № 19, № 21, № 23, № 24, № 52, № 55, № 56, № 61.

Як зауважила в. о. начальника відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Інна ЧІРКА, до 14 липня, коли згідно із рішенням міської ради GPS-моніторинг має запрацювати повноцінно, там буде представлений увесь приватний пасажирський транспорт.

Згодом, розповіла в. о. начальника профільного відділу, створять сервіс, що дозволить у режимі реального часу відстежувати рух і приватного громадського транспорту, і комунального.

Аби він запрацював, повідомив директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ, підприємству необхідно доукомплектувати свій транспорт відповідними пристроями.